tirsdag 2. november 2010

Heime hos Felipe og Adela

Vi har kontordag i Cañar hver onsdag. Kontoret ligger i den lutherske kirka Alfa og Omega i byen Cañar. Ofte blir det flere turer opp til dit i løpet av uka. I og med at Felipe bor over ei times kjøring med buss lenger nord, hender det at vi møtes heime hos han. Han bor i Pimo i Zhud.
På bildet over ser dere Felipe, kona Adela med minstedatra Inger på ryggen og Steven foran. De har også tre eldre gutter.

Fra venster: Mor til Felipe, Felipe, sønnen Steven, svigerinna Julia, bror Jose Julian.
Sammen nyter vi kokte nypoteter.
Manuel Palchizaca ( i midten) og kona (nr to fra høyre) har en potetåker like ovenfor husa til foreldra til Felipe i Pimo. Nypoteten kommer fra åkeren hans. De tok en pause i "opptakinga" da vi kom og innviterte oss på nypoteter heime hos Felipe. Mannen i rød t-skjorte til høyre, er sønnen til Manuel. Han har bodd flere år i USA. Han er gift med ei fra USA. De har barn sammen. Han venter nå på å få visum til USA slik at han kan reise tilbake til familien.

"Arbeidsværelset" til Felipe. Sammen med familien bor han heime hos foreldra sine i Pimo til han får spart opp penger til å skaffe seg noe eget. På denne skrivepulten gjør barna lekser og Felipe sine forberedelser.

Adela sammen med minstebarnet Inger.

Familens seng fungerer også som lekeplass for de minste. Steven prøver seg på skriving.

Ute på gårdsplassen går hønene. De må også ha litt mat. Tåka kommer ofte sigene. Da blir det surt, men det gir etterlengta fuktighet.

Lauro Garcia (t.h) er akademisk leder i IBLE. Sammen har vi jobba en del med å utvikle et nytt opplegg for IBLE som kan fungere som et andre år. Her har vi tatt bilde av Felipe og Lauro på gata utenfor kirka i Cañar. Det er flott å jobbe sammen med Felipe og Lauro.

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for fine bilete og orienteringar her og på normisjon.no.
Vi har kome heim frå turen "I Mose fotspor" der Reidun og Kurt Hjemdal var svært gode og kunnskapsrike pedagogar og reiseleiarar. Mykje var annleis enn eg hadde tenkt meg.
Hilde kom heim i går. Ho var bestemor i Oslo siste veka.
Helsing
Gabriel