tirsdag 2. november 2010

15-års jubileum på Mushuk Kawsay

Etter at vi kom tilbake til Ecuador, etter nesten to måneder i Norge, har mye skjedd. Blir jo litt å ta igjen når en blir i Norge tre uker lenger enn planlagt. Men det var godt å få ekstra tid sammen med familien i Norge. Det gleder vi oss over.
Tilbake i Ecuador, fikk vi være med å feire 15-årsjubileum på Mushuk Kawsay. De skulle bare ha en liten feiring, men det ble tre dager til ende. Vi fikk med oss feiringa sammen med skolemyndighetene fra regjeringa i Quito (lederen for tospråklig undrvisning i regjeringa), fylkseskolemyndigheter i Canjar, repr fra kommunale autoriteter i Tambo og skolens ansatt og sjølsagt "la fundacion".
Atle skulle ha en "bibelsk betraktning". Da han ble spurt, var tanken at det skulle være ei samling for hele skolen med elever fra barnehage til videregående og så foreldre. Men den dagen hadde elevene fått fri. De hadde jo feira to dager tidligere. Så tilhørerne ble litt annerledes, men i følge Gabriel Pichizaca, leder i "la fundacion Mushuk Kawsay", fungerte det bra.

Rannveig i ivrig samtale med en av sekretærene i undervisningsdepartementet
Når det er fest, står det alltid marsvin på menyen på Mushuk Kawsay.
Fra venstre: Rafael Allaico, Sarah Quishpi (eleven som ble kåra til ñusta på Mushuk Kawsay kvelden før), Sarah Pichizaca - directora de educacion biblingue i undervisningsministeriet i Quito), de to neste er sekretærer i underviningsdepartementet.


Skolen har i ei tid ønska seg et samisk flagg. Gjennom venner av fam Gjerull, fikk Rannveig skaffa det til veie. Ole Andreas Gjerull, misjonær for Normisjon i Guayaquil, overtakte det. Det samiske flagget ligger på bordet. Atle i ivring samtale med repr fra Quito.

Ingen kommentarer: