søndag 9. mai 2010

Morsdag i Ecuador

9.mai, andre søndag i mai, er det morsdag i Ecuador. Den bli også feira i kirkene. Lørdag 8. mai ble dagen markert i kichwakirka i Cañar. Kvinnekommiteen hadde lagt til rette for kvinnestevne med undervisning på formiddag og ettermiddag. To tre-timers lange økter. Så møtekondisen er god. Og så mye mat. Mennene hadde fått ansvaret for kjøkkenet.

Adela Guaman underviste om kvinnenes lederansvar i heim og kirke. Her driver hun og forbereder seg med lille Inger på ryggen. Inger er oppkalt etter Inger Johanne Vik Almli som nå bor på Fannrem. Adela var barnepike da Inger Johanne var lita og bodde i Cañar.

Mennene jobber på kjøkkenet. Rosario, leder for kvinnekommiteen, sitter i bakgrunnen og kontrollerer at alt går greit for seg mens hun nyter middagen.

En blir tørst etter salt middag og lange møter, så bestefar skjenker saft


mens bestemor nyter middagen, ris og poteter, etter en stor porsjon suppe med kylling og yuca.
En interessant dag i Cañar. Rannveig var med på morsdagsfeiring, mens Atle var på styremøte.
I dag, søndag 9. mai, var vi på gudstjeneste i Paz de Dios, ei av de spansktalende lutherske kirkene her i Cuenca. Der delte "señoritaene" ut ei kvit rose til alle mødrene. Og mens mødrene stod framme i kirka (en stor flokk), ba to av eldstebrødrene for dem. Flott!
Etterpå spaserte vi til byen og spiste middag på Cafe Austria.

Ingen kommentarer: