lørdag 30. mai 2009

Staffettpinne går videre!

5.-24.mai hade vi besøk av Berge Toppe. Han har vært misjoær her i mange år. De siste to åra har han vært her på kortopphold for å ha leder- og bibelkurs i kishwa-kirka. Nå kom han hit for å "overlevere" arbeidet til oss.

I godt to uker reiste vi rundt i fylkene Chimborazo, Cañar og Azuyay. Vi hilste på mange og spiste mange store måltider. En dag fikk vi faktisk tre store midddager mellom kl 12.30 og 16.30. Da var vi gode og mette!
Det var nyttyige dager for oss. Vi ble kjent med både historie og folk. Og fikk på plass noen flere detaljer. Sp. var det interessant å se hvor stort omfang internatet Luz del mundo har hatt og hvor mange som har vært innom og fått et positivt møte med evangeliet.


Siste helga Berge var her var han med på weekend på Paute for ungdommene i Cañar som er med på disippelkurset.
Her ser dere:
Berge Toppe, Jhonatan Lucero, Atle, Josue Allaico (sønn til Silverio) og Rannveig
Berge, Ruth Guaman, Rannveig og Atle


I San Fernando gikk Berge inn på en butikk. Det viste seg at det var en av hans tidligere elever som eide den. Han kjente Berge igjen. Vi ble invitert på kaffe. Det viste seg at vi var på besøk til den nye ordføreren i kommunen. En initiativrik mann med mange planer for området. Hans egne erfaringer med "Bilingue" (den lutherske skolen i Cuenca) hadde vært så gode, at han sjøl "sendte" barna sine dit, sjøl om det er over en time med bil hver vei.

Ingen kommentarer: